Nederlandse loterijen: schaf online loten aan

Je kan in Nederland aan verschillende loterijen deelnemen. Vroeger kocht iedereen zijn lot gewoon in de winkel, maar tegenwoordig kan het stukken eenvoudiger. Je schaft je loten voor Nederlandse loterijen gewoon online aan. Speel je graag mee met de Staatsloterij, de Lotto, de Nationale Postcodeloterij, de Bankgiroloterij of de Sponsor Bingo Loterij? Online loten bestellen gaat het snelst zodat je direct kans maakt op uitgebreide prijzenpakketten.

De Staatsloterij

De grootste en oudste kansspelorganisatie van Nederland is De Staatsloterij. Zij houden elke 10e van de maand een trekking. Ook zijn er nog trekkingen op speciaal ingelaste data, zoals je wellicht al weet dankzij de Koningsdagloterij en de Oudejaarsloterij. Je kan een heel lot kopen dat maar één eindcijfer bevat, of je kiest voor een straatje loten (10 stuks) waarin elk eindcijfer vertegenwoordigd is. Je hebt ook de mogelijkheid om 1/5 deel van een lot of een straatje te kopen. De prijs die je dan wint, zal dan ook vanzelfsprekend door 5 gedeeld worden.

De Lotto

Bij de Lotto heb je elke week kans op het winnen van prijzen en deze loterij bestaat al sinds 1974. Je kiest op je lot 6 getallen uit tussen de 1 en 45. Vervolgens worden de Lotto-ballen getrokken en hoe meer getallen die jij op je lot hebt uitgekozen vallen, hoe hoger je te winnen prijs is. De Lotto biedt ook nog enkele andere spellen aan. Speel bijvoorbeeld voor €1 extra per lot mee met de Euroloterij. Andere Lotto-spellen zijn de Toto (sportuitslagen goed voorspellen), krasloten en Lucky Day (een dagelijks kansspel).

De Nationale Postcodeloterij

De Nationale Postcodeloterij werd in 1989 opgericht en heeft altijd als functie gehad om goede doelen te ondersteunen. Mede hierdoor is deze loterij uitgegroeid tot één van de grotere loterijen van Nederland. Je kunt niet alleen met je eigen postcode meespelen, maar je mag ook andere postcodes kiezen. De prijzen zijn zeer divers: zo kun je flinke geldprijzen als de Postcodekanjer en de Postcodestraatprijs winnen en daarnaast zijn er ook leuke extra prijzen als vakanties, tickets voor dagjes uit en chocolade- en ijsprijzen te winnen.

De Bankgiroloterij

Het klinkt vrij logisch maar in de Bankgiroloterij speel je mee met je eigen bankrekeningnummer. Qua goede-doelenloterijen is dit de oudste van Nederland. De trekking is maandelijks en behalve geldprijzen kun je ook allerlei andere leuke prijzen winnen. Wat te denken van cadeaubonnen, arrangementen, toegangskaarten voor musea en zelfs prijzen naar keuze waarbij je online zelf een prijs uit kunt kiezen?

De Vriendenloterij

De Vriendenloterij was vroeger de SponsorBingoLoterij. Win je in deze loterij een prijs, dan mag je diezelfde prijs verdelen onder vijf van je vrienden die ook lid van de Vriendenloterij zijn. Zo maak je met zijn allen meer kans op mooie prijzen. Het lotnummer waar je mee speelt is hetzelfde als je mobiele telefoonnummer. Dat ga je vast en zeker niet vergeten…en anders weten je vrienden het wel!

Wil je ook mee gaan doen met de Nederlandse loterijen? Koop dan online je loten. Je speelt vervolgens automatisch elke nieuwe trekking mee of je kunt ervoor kiezen om losse loten te kopen (alleen bij de loterijen waar dat mogelijk is).